rhythmsdance

rhythmsdance
Бальные Танцы

вторник, 14 февраля 2012 г.

Что делать на тренировке - памятка танцора

О том, что такое хорошая тренировка было уже написано в статье Идеальная тренировка в Бальных Танцах. Продолжая эту тему, ещё одна статья о том, что нужно делать танцорам на тренировке. Статья на украинском - может кому-то пригодится, например, чтобы повесить эту памятку в своей школе бального танца.


  1. Тренування - це, перш за все, повторення однієї і тієї ж дії.
  2. Якщо ви вивчаєте нову фігуру або композицію (варіацію, схему, зв'язку, ланцюжок), то вам потрібно багато-багато раз повторювати одні і ті ж кроки. Якщо ви хочете, щоб у вас був сильний і красивий рух, то вам потрібно багато-багато раз прикладати одне і теж зусилля. Якщо ви хочете добитися точності, швидкості і координації руху, то вам потрібно багато-багато раз повторювати одну і ту ж послідовність дій.
Наприклад:
  • це може бути зусилля для того, щоб випрямити коліно;
  • дія «випрямити коліно до того, як перенести вагу на ногу»;
  • послідовність дій «повернути корпус м’язами спини, винести ногу для кроку, випрямити коліно, почати працювати опорною стопою, зібрати прес і м’язи сідниць, перенести вагу, розтягнути м’язи корпусу і рук» т .д.;
  • зусилля, щоб натягнути стопу;
  • зусилля тримати прес завжди зібраним;
  • зусилля тримати лопатки завжди опущеними;
  • і так далі..
  1. Двома словами, тренування – це створення корисної звички. Для того, щоб ваше тіло рухалося грамотно, скоординовано, пластично, швидко, сильно і красиво, потрібно, щоб воно звикло так триматися і рухатися. А щоб воно звикло так триматися і рухатися, потрібно багато-багато раз повторити одну і ту ж дію або зусилля.
  2. Коли корисна звичка створилася, тоді від неї вже важко позбавитися. Якщо ви дуже постараєтеся, і повторюватимете спеціальні дії і зусилля кожного разу, коли ви танцюєте на тренуванні, то ви дуже швидко звикнете танцювати правильно. І тоді вам не потрібно буде думати про це кожного разу.
  3. Памятайте: тренер не може створити вам звичку і зробити якесь зусилля за вас, тому що це ваше тіло, а не його, і воно повинне робити зусилля, а не тіло тренера, тому що це вам йти на турнір, а не тренерові і саме на вас дивитиметься суддя, а не на тренера. Тренер може тільки пояснити вам, як це зробити, що правильно, а що неправильно, і що потрібно зробити, щоб у вас було краще, ніж у всіх. А зробити це - це тільки ваше завдання і залежить тільки від вас.
  4. Виграє тільки той, хто тренується і повторює частіше за всіх, сильніше за всіх, наполегливіше за всіх і довше за всіх. Танцюристів дуже багато, а перше місце тільки одне! Кожен хоче зайняти його, кожен ходить на тренування, кожен старається так, як він уміє, але виграє тільки той, хто старається наполегливіше за всіх кожну хвилину на тренуванні. Одна хвилина на тренуванні, коли ви базікали, були неуважними або не старалися більше всіх - це ще одна пара, яка обійшла вас на турнірі. Суперники не сплять! Вони стараються на тренуваннях і хочуть зайняти перше місце не менше, ніж ви.  Тренер не може примусити вас танцювати краще всіх, тренуватися і вигравати. Тільки ви самі вирішуєте: потрібно вам це чи ні. Тренер не може навчити вас танцювати краще все, якщо ви не робите для цього все, що тільки можливе для цього зробити. 
Понравилась статья? Поделитесь с друзьями:

Комментариев нет:

Отправить комментарий